Hlavní obsah

Dívka, která zemřela na maturitním plese, v sobě žádnou drogu neměla

Devatenáctiletá dívka, která v březnu zemřela na maturitním plese v pražském Radiopaláci, se nepředávkovala extází, jak se tvrdilo. Toxikologové v jejím organismu žádnou drogu nenašli, nalezli však součást jednoho druhu léků. Podle policie studentka zřejmě zemřela nešťastnou náhodou.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Snímek z osudného březnového večera.

Článek

Informoval o tom server deníku Blesk. Svědkové původně tvrdili, že zemřela po požití extáze, policie pak zadržela devět lidí podezřelých, že na plese prodávali drogy. Extázi si tam prý vzaly desítky lidí.

Dívka zemřela podle výsledků pitvy na otok mozku, byla zdravá a neměla žádnou skrytou poruchu. Kriminalisté však ještě čekali na výsledky toxikologických expertíz.

„Toxikolog v organismu zemřelé žádné drogy nenašel. Našel tam ale jinou látku, která je součástí jednoho léčiva. Pravděpodobně došlo k otravě touto látkou," řekl serveru kriminalista Jaromír Badin.

Popřel tak tvrzení svědků, že se dívka předávkovala extází.

Policie po plese obvinila osm mladíků ve věku mezi 19 až 22 lety a jedenapadesátiletého muže z trestného činu nedovolané výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Většině hrozí až desetileté vězení, nejstaršímu obviněnému až dvanáctiletý trest. Podle kriminalistů prodal za poslední rok kolem 10 000 tablet drogy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám