Hlavní obsah

Na útěku z německého výchovného ústavu zavraždili v Praze taxikáře

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Dva chovanci výchovného ústavu z Německa jsou podezřelí, že minulou neděli zavraždili 39letého taxikáře, kterého si vyhlédli v centru Prahy. Mladíci taxikáře po vražedném útoku okradli, vzali i jeho vůz. Zadrželi je němečtí policisté, kteří je umístili do vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva mladíci ve věku 16 a 22 let si 8. června v centru Prahy vyhlédli taxikáře, kterým se nechali odvézt do Výmolové ulice v Praze 5. Tam ho podle policie brutálně napadli a zavraždili. Po činu si odnesli hodinky, mobilní telefon, hotovost v řádu několika tisíc korun a vozidlo.

Policie se o činu dozvěděla o den později, když přijala oznámení o nálezu těla u pole v Radlicích. Kousek od místa nalezli také odcizené vozidlo, které pachatelé několik hodin používali.

Kriminalistům trvalo vyšetřování jen tři dny. „Německy hovořící muži odcestovali vlakem do Německa, kde byli na žádost českých policistů zadrženi. Oba jsou v Německu chovanci výchovného ústavu, ze kterého byli na útěku,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Oba podezřelí mladíci, kteří v centru metropole byli asi týden, jsou umístěni v německé vazbě. Obě strany úzce spolupracují a jednají o tom, kde bude vedeno trestní stíhání. „S největší pravděpodobností bude však stíhání vedeno v Německu, jelikož je jedním z podezřelých mladistvý,“ dodal Daněk s tím, že v České republice by jim za vraždu hrozilo až 20 let nebo výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám