Hlavní obsah

V řece u Plzně našli mrtvolu, zřejmě pohřešovaného vodáka

Plzeň

Mrtvého muže našli v neděli dopoledne náhodní chodci na břehu řeky Úslavy u Plzně-Koterova. Policie nevylučuje, že je to dvaatřicetiletý vodák, který je od konce května pohřešovaný. Na začátku záplav ho lidé naposledy viděli, jak 31. května odpoledne nastupuje do kajaku pod mostem ve Starém Plzenci. Prázdný kajak se pak o hodinu později našel dál po proudu.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Za pokus sjet tento jez ve Starém Plzenci zaplatil kajakář životem.

Článek

Zda jde o pohřešovaného vodáka, není zcela potvrzeno, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Jana Tomková.

Záplavy si vyžádaly dosud 11 známých obětí. V pátek policie vytáhla mrtvého muže z Berounky v Černošicích u Prahy, mohlo jít také o jednoho z pohřešovaných vodáků. [celá zpráva]

Při pátrání nepomohla ani termovize

Poté, co se vodák na konci května ztratil, policisté okamžitě začali s hasiči propátrávat Úslavu. Na místo byl přivolán i vrtulník s termovizí. Pátrání pokračovalo i v dalších dnech. Muže hledali policisté, služební psi a vrtulník. Po březích a ve vodou vymletých tůních pátrali také potápěči a lidé z vodní záchranné služby. Muž se však tehdy nenašel.

"Dnes po 10:00 oznámili náhodní svědci nález těla neznámého muže na břehu Úslavy odhadem 200 metrů za označením Koterova. Tělo bylo objeveno v místech, kde vede malý most pro pěší," upřesnila mluvčí. Policisté zjišťují totožnost, jsou v kontaktu i s rodinou pohřešovaného muže, které pomáhají psychologové. Lékař nařídil pitvu nalezeného těla.

Záplavy v Plzeňském kraji si tak vyžádaly tři lidské životy. Vůbec první obětí povodní v celé ČR byl na konci května devětašedesátiletý muž. V Měčíně na Klatovsku spadl do odtokové roury kanálu a utonul. Toto pondělí ráno našli záchranáři v řece Otavě u Rabí na Klatovsku padesátiletého Slováka, který kolem půlnoci spadl do řeky v Sušici a utonul. Otava byla sice klidná a nebyly na ní žádné povodňové stupně ani výrazně zvýšené průtoky, policejní prezident Martin Červíček jej přesto po jednání Ústřední povodňové komise a Ústředního krizového štábu za oběť povodní označil. Třetí obětí je s největší pravděpodobností dnes nalezený muž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám