Hlavní obsah

Vodáky, kteří spadli do Berounky, stále nenašli. Potápěči do vody nemohou

– Beroun

Už téměř čtrnáct dní pátrá středočeská policie po dvou vodácích, kteří spadli do řeky Berounky na počátku povodní. Policisté nyní zveřejnili jejich fotografie. Tři muži sjížděli rozvodněnou řeku na nafukovacím člunu, dva z nich postupně spadli do vody a nedokázali se z ní dostat.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaní Jakub Břoušek (vlevo) a David Pospíšil

Článek

Ke sjíždění řeky se vodáci rozhodli v sobotu 1. června večer. Jejich člun se následně začal převracet na jezu v obci Hlásná Třebáň na Berounsku.

„Prvního mladíka, který spadl do vody, se ostatní dva snažili vylovit, ale proud vody byl tak silný, že se jim to nepodařilo. Při této záchranné akci se jejich člun opět rozpohyboval a do vody spadl druhý mladík,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Člun se po chvíli dostal z jezu a plul dál po divoké řece i se zbývajícím mladíkem. Tomu se podařilo zachytit větví stromu a dostat se na břeh. Záchranáři začali okamžitě pátrat, ale zatím marně. Dosud nebylo možné využít policejní potápěče.

„Spolupracujeme s ostatními kolegy, jejichž územím protéká tento vodní tok a také oni pokračují v pátrání po pohřešovaných mladících. Policejní potápěči budou na místo nasazeni ihned, jak to bude možné s ohledem na stav řeky,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám