Hlavní obsah

Muž vlezl oknem do ložnice starších manželů a zbil je tyčí

– Kutná Hora

Policisté pátrají po útočníkovi, který v noci na úterý v Nepoměřicích na Kutnohorsku vlezl oknem do ložnice starších manželů a zbil je dřevěnou tyčí. Požadoval peníze. Senioři se ale začali bránit, pachatel se zřejmě lekl a utekl, řekla ředitelka kutnohorské policie Blanka Matějů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do pátrací akce byly nasazeny veškeré dostupné síly a okresní policie požádala i o vrtulník. Událost se podle Matějů stala hodinu po půlnoci. "Ozbrojený pachatel vnikl otevřeným oknem do ložnice seniorů a dřevěnou tyčí začal seniory mlátit. Křičel na ně, aby mu dali peníze," uvedla.

Útok podle ní směřoval na horní polovinu těla. Manželé po napadení skončili v péči lékařů a po ošetření byli propuštěni do domácího léčení.

Pachateli, který zřejmě prostředí dobře znal, bylo podle napadených kolem 65 let, ale byl v dobré fyzické kondici. Podle Matějů se může pohybovat v červeném Volkswagenu Golf řady III. s registrační značnou 6S0 52 67.

Policie žádá veřejnost, aby veškeré informace o hledaném sdělila na linku 158. "Lidé by se ho neměli pokoušet zadržet, protože je nebezpečný," upozornila Matějů.

Reklama

Výběr článků

Načítám