Hlavní obsah

Bombová recidivistka opět udeřila, po útěku z Bohnic ohlásila nálože na nádražích

Praha
Aktualizováno

Pražské policisty po delší době zaměstnala mladá recidivistka, která se baví tím, že oznamuje uložení výbušniny na různých místech v Praze. V noci na úterý po útěku z psychiatrické léčebny oznámila uložení bomby na několika nádražích v Praze. Pozadu nezůstal ani její přítel, který oznámil další uložení bomby.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadrženého oznamovatele bombVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Během večera oznámil anonymní ženský hlas uložení výbušniny na nádražích v Libni, na Smíchově a na hlavním nádraží. Telefonát vycházel z automatu, ke kterému okamžitě vyjela hlídka policie. Přestože policisté již tušili, že to může být známá oznamovatelka, po které pátrali od odpoledne, protože utekla z léčebny v Bohnicích, vydaly se další hlídky zkontrolovat nádraží. Přivolán byl i pyrotechnik, který však žádné nástražné systémy nenašel.

„Policisté během krátké doby dopadli 19letou dívku poblíž jednoho z veřejných telefonních automatů. Mladá žena, silně ovlivněna alkoholem, nezapírala a policistům se k trestné činnosti doznala. Po provedení základních úkonů skončila podezřelá zpět v péči psychiatrů,“ vysvětlila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Po půlnoci přijali policisté další oznámení z telefonní budky, v němž volající oznamoval uložení bomby na hlavním nádraží. Muži zákona opět vyjeli zajistit obě místa, 30letého pachatele dopadli na Václavském náměstí.

Zatčení bombové recidivistkyVideo: Novinky/Policie ČR

„Dopadený muž se k trestné činnosti doznal. Na rozdíl od své přítelkyně však putoval do cely. V dohledné době ho čeká obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy. Vzhledem k opakovanému jednání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 5 let,“ konstatovala policejní mluvčí.

Bombová recidivistka není pro policii neznámou. Již v minulých dvou letech byla stíhána pro šíření poplašné zprávy. V roce 2011 například osmkrát oznámila uložení bomby na školách nebo v obchodních centrech. Požadovala také peníze za to, že nálož neodpálí. Kriminalisté ji poté zadrželi na pražském Zličíně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám