Hlavní obsah

Čtyřlístek mužů vykrádal pošty a obecní úřady, dva z nich byli amnestovaní

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

V noci na sobotu pardubičtí policisté zadrželi muže, který se vloupal na poštu v Rohovládové Bělé na Pardubicku. „Zadržen byl na základě oznámení občanů,“ přiznal Marcel Daníček, šéf územního odboru Policie ČR Pardubice. Muž, který se pokoušel dostat do trezoru, měl tři komplice a společně si přišli při vyloupení dvaceti pošt a obecních úřadů v pěti krajích skoro na dva milióny korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Během soboty a neděle se policistům povedlo rozkrýt zbytek skupiny, která se podílela na těchto skutcích. Došlo celkem ke vloupání do dvaceti pošt a obecních úřadů, kde se soustředili jen na peníze a další ceniny. Škoda v těchto případech činí celkem 1,860 miliónu korun odcizením věcí, škoda na majetku poškozením je dalších 600 tisíc korun,“ dodal Daníček.

Čtveřice zadržených mužů z Kutnohorska ve věku od 23 do 53 let, u kterých ještě v neděli vpodvečer rozhodoval pardubický soud o vazbě, se dopouštěla nočních vloupání nejen v Pardubickém kraji, ale i na Královéhradecku, Liberecku, ve Středočeském kraji a na Vysočině.

„Jeden z nich zatím nemá záznam v trestním rejstříku, na dva se vztahovala letošní lednová amnestie,“ řekla Právu vyšetřovatelka kriminálky v Pardubicích Daniela Veletová.

Tím nepřímo potvrdila, že šlo o mimořádně činorodou čtveřici, ve které figuroval i jeden Slovák. V průměru se dopouštěli přibližně jednoho vloupání na poštovní nebo obecní úřad týdně. Parta se totiž dala dohromady letos v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám