Hlavní obsah

Děti na hřišti v Ostravě pily vodku, jedna dívka skončila v nemocnici

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Osm opilých dětí, z toho jedna dívka zpitá do bezvědomí. Takový je výsledek nedělního odpoledne na jednom z dětských hřišť v Ostravě-Zábřehu. Událost prověřuje policie na základě telefonátu na tísňovou linku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na místě zasahovala městská policie. „Strážníci po příjezdu na místo viděli sedm dětí, které se skláněly nad dívkou ležící na zemi. Jakmile si všimly strážníků, rozutekly se, ale důraznou výzvu, aby se vrátily, uposlechly,“ uvedla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Když se strážníci sklonili nad ležící dívkou, bylo jim hned jasné, že je opilá. „Na hlavě měla odřeniny, zřejmě po pádu na zem. Strážníkům se však nepodařilo ji probrat. Vzhledem k jejímu stavu byl na místo přivolán lékař, který rozhodl o převozu dívky do nemocnice,“ uvedla mluvčí s tím, že jedna z dívek strážníkům řekla, že její kamarádka pila vodku.

„U všech přítomných ve věku od 13 do 16 let byly provedeny dechové zkoušky, které prokázaly ve všech případech konzumaci alkoholu. Nejstarší z přítomných tvrdil, že koupil pivo, které všichni pili. Za to dostal od strážníků na místě pokutu,“ dodala Zychová s tím, že strážníci okamžitě kontaktovali rodiče, kteří si pro děti na místo přijeli. O události byla vyrozuměna státní policie i sociální pracovníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám