Hlavní obsah

Auto smetla přívalová vlna, policisté vytáhli seniory i psa

Právo, Vladimír Vácha
Tábor

Manželský pár seniorů zachránila v neděli večer před utonutím z potápějícího se auta u Nedvědic na Táborsku dvojice policistů ze soběslavského obvodního oddělení. Hlídka jim vyrazila na pomoc poté, co na tísňovou linku přišlo zoufalé volání posádky. Auto smetla kolem desáté večer metrová přívalová vlna, která se hnala z rybníků od Nedvědic.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Jedno z aut utopených v potoce Čistá v Rudníku na Trutnovsku. Ilustrační foto

Článek

Když policisté Petr Kropík a Jan Dvořák dorazili na místo, kde mělo auto v rozbouřeném potoku skončit, nemohli ho objevit. Teprve po chvíli uviděli nedaleko křižovatky za křovím záblesky světel.

„Vůz byl už z dobré poloviny zaplaven a nebyl čas na dlouhé rozmýšlení. Okamžitě jsme s kolegou vyrazili. Jistil mě lanem, nakonec se mi podařilo oba seniory z auta vytáhnout a zachránit následně i jejich psa,“ popsal Právu dramatickou noční akci jeden ze zasahujících policistů praporčík Petr Kropík.

Dodal, že přijeli doslova na poslední chvíli. Rozvodněný potok po pár okamžicích auto zcela pohltil.

„Chlapi odvedli perfektní práci. Zachráněnou silně podchlazenou dvojici odvedli do služebního auta a pak ji předali zdravotníkům, kteří na místo po chvíli dorazili,“ konstatoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám