Hlavní obsah

Řidič zastavil ženě s těhotenským břichem, její komplic ho zbil a okradl

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Za dobrotu na žebrotu, tak by se dal shrnout případ, který vyšetřují karlovarští kriminalisté. Dosud neznámí pachatelé v neděli kolem poledne předstírali u odbočky na Kladruby na silnici mezi Toužimí a Teplou na Karlovarsku defekt kola. Projíždějící 36letý řidič jim chtěl pomoci. Nejdříve ho zbili a pak obrali o několik stovek korun.

Foto: Policie ČR

Podoba neznámé dvojice

Článek

"Neznámá žena stojící na krajnici máváním řidiče zastavila. Poté, co muž zajel ke krajnici, se ho neznámá žena zeptala, jestli jí může pomoct s defektem kola na autě. Po vystoupení z vozu byl napaden neznámým mužem, který po něm pak požadoval vydání finanční hotovosti, kterou mu poškozený následně z obavy z dalšího napadání vydal. Muž a žena pak z místa odjeli ve vozidle Škoda Felicia combi, které měl řídit další neznámý muž," popsal v pondělí případ mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Kriminalisté zjistili, že vozidlo, ve kterém pachatelé odjeli, mělo tmavou vínovou barvu, možná metalízu. "Vozidlo bylo bez registrační značky, zadní páté dveře byly prorezavělé a přední maska vozidla staršího typu," uvedl Valenta. Žena světlé pleti, která řidiče zastavila, byla ve věku kolem 30 až 35 let. Blonďaté vlasy, které mohly být s melírem, měla upnuté do culíku, dlouhé byly asi po ramena.

Žena byla možná těhotná

"Vysoká byla přibližně 160 až 170 cm, drobné až hubené postavy s možným těhotenským břichem. Na sobě měla upnuté minišaty nezjištěné barvy. Žena mluvila plynule česky bez přízvuku," pokračoval mluvčí.

Útočník byl ve věku kolem 35 let, mohutné postavy vysoké asi 180 cm a měl silné ruce. "Měl černé, krátké, vlnité vlasy a stejně tmavý měl i plnovous. Oblečen byl do světle modrých kalhot a košile s krátkým rukávem modrozelené barvy. Na krku měl mohutný stříbrný řetěz," uzavřel Valenta s tím, že kriminalisté přijmou jakoukoliv informaci k pachatelům na telefonní lince 158.

V případě, že se podaří pachatele dopadnout, může je soud poslat až na deset let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám