Hlavní obsah

Nevěděli jsme, že jsou povodně, hájili se vodáci prchající před policisty

Dvojici hazardérů, kteří chtěli v sobotu večer sjet na Mělnicku rozvodněnou Vltavu, naháněli policisté spolu s hasiči. U Starých Ouholic se je pokusili od plavby odradit, zadržet je se však podařilo až v Lužci nad Vltavou. O případu v neděli informoval mluvčí mělnické policie Václav Tichý s tím, že věc šetří jako přestupek. Dvojice prý o povodních nevěděla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Šestačtyřicetiletý muž z Prahy a třiadvacetiletá cizinka pluli ve dvou kajacích kolem 18:00 po Vltavě kolem Starých Ouholic. Policisté riskující vodáky ze břehu vyzvali megafonem, aby plavbu ukončili. Oni však pokračovali dál. V Lužci ve 20:00 oba zadrželi hasiči, kteří je dopravili na břeh.

"Muž se hájil tím, že nevěděl, že jsou povodně, neměl ponětí o vyhlášeném nouzovém stavu na řece a výzvy policistů neslyšel," uvedl Tichý. Jeho chování bude projednáno jako přestupek, ženě cizinecká policie uložila blokovou pokutu.

Záplavy v Česku si podle dostupných informací zatím vyžádaly deset lidských životů, první člověk zemřel v souvislosti s velkou vodou již v pátek 31. května. Zatím posledními oběťmi je dvojice vodáků, kteří zemřeli, když se s nimi převrhl raft na rozvodněné Vltavě na Českokrumlovsku. Další čtyři vodáci, kteří doplatili na rozbouřené řeky, se dosud pohřešují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám