Hlavní obsah

Mladík ujížděl před policií, narazil do zdi a zemřel

Právo, ČTK, sve
Pardubice
Aktualizováno

V noci na sobotu zemřel u Přelouče řidič, který narazil do zdi a i přes pomoc záchranářů svému zranění podlehl. Čtyřiadvacetiletý muž Škody Felicie ve Valech na Pardubicku ujížděl před policií, nezvládl průjezd křižovatkou směrem od obce Veselí a ve vysoké rychlosti narazil do zdi domu. Zraněním na místě podlehl, řekl mluvčí krajské policie Jozef Bocán.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl před policií a narazil do zdiVideo: Novinky

 
Článek

Události předcházelo oznámení o dopravní nehodě v Heřmanově Městci, od které měl řidič zelené felicie ujet směrem na obec Veselí. V jejím okolí policisté spatřili vozidlo odpovídající popisu a rozhodli se je zkontrolovat.

"Řidič měl však na znamení k zastavení vozidla reagovat zvýšením rychlosti a následně ve Valech narazit do zdi u křižovatky," uvedl Bocán.

Foto: HZS Pardubického kraje

Mladík na místě zemřel

Hasiči ze zdemolovaného vozidla ihned začali vyprošťovat zaklíněného řidiče. Ten ale na následky zranění na místě zemřel. Lékař konstatoval smrt,“ potvrdila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková a dodala, že zásah nebyl jednoduchý. Hasiči museli jeřábem odstranit zeď z vozidla, teprve poté i samotné havarované vozidlo.

Foto: HZS Pardubického kraje

Mladík v zelené felicii narazil do zdi.

Odstraňování následků trvalo až do sobotní páté hodiny ranní. Příčiny dopravní nehody vyšetřují policisté.

Na východě Čech zemřel v noci i třicetiletý motorkář. Šedesátiletý řidič nissanu nejspíš přehlédl značku Stůj, dej přednost v jízdě a při vyjíždění z vedlejší silnice zkřížil cestu přijíždějícímu motocyklu. Motorkář následný střet nepřežil.

K nehodě došlo v obci Lupenice na Rychnovsku. „Motorkář jel na motocyklu Yamaha od Rychnova nad Kněžnou po silnici první třídy číslo 14 směrem na Vamberk. Řidič osobního automobilu s vozíkem při odbočování vlevo na hlavní silnici s největší pravděpodobností nedal přednost přijíždějícímu motorkáři a došlo ke střetu levé boční části auta s motocyklem,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Alena Kacálková.

Dechová zkouška provedená u řidiče osobního vozidla přítomnost alkoholu neprokázala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám