Hlavní obsah

Lupiče z banky poznali svědci, do dvou dnů byl v cele

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva dny stačily plzeňským kriminalistům k dopadení lupiče, který v úterý přepadl banku na Klatovské třídě v Plzni a sebral odtud 60 000 korun. Při pátrání jim výrazně pomohlo, že podobu nemaskovaného pachatele zachytily bezpečnostní kamery. Svědci ho pak poznali na fotkách zveřejněných v médiích.

Foto: Policie ČR

Zadržený lupič při přepadení banky

Článek

„Podezřelým je 26letý muž z Chebska, kterého jsme obvinili z loupeže,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Plzeňského kraje Hana Štefflová.

Obviněný muž vstoupil do banky těsně před zavírací dobou. „Úřednici za přepážkou předal list papíru s nápisem, ze kterého bylo zřejmé, že se jedná o loupežné přepadení. Při tomto jednání si žena všimla, že na ni pod bundou míří blíže nezjištěným předmětem. Z obavy o zdraví a život muži vydala finanční hotovost, se kterou odešel,“ popsala Štefflová průběh přepadení.

Želízka na rukou podezřelého muže zaklapla ve středu večer. Policisté u něho zajistili i část lupu. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let vězení. „V pátek policie podá státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí pachatele do vazby,“ uzavřela Štefflová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám