Hlavní obsah

Rabování v zatopené Praze: zloději ukradli věci za stovky tisíc

– Praha • Aktualizováno

První velký případ rabování v oblasti zatopené vodou řeší pražská policie. Stal se v ulici V Zámcích ve čtvrti Bohnice. Zloději z rodinného domu ukradli vybavení za stovky tisíc korun. O případu Novinky informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Místo bylo přístupné pouze člunem. Ilustrační foto

Článek

„Jde o první větší případ rabování, který pražská policie řeší,“ řekla Novinkám Kropáčová. Zloději podle ní ukradli věci za stovky tisíc korun. „Škoda se podle odhadů může vyšplhat až k miliónu,“ dodala mluvčí.

Zloději se vloupali do opuštěného rodinného domu v ulici V Zámcích v pražské čtvrti Bohnice. Oblast je přitom odříznutá vodou. Policisté se na místo dostali jen člunem. Ve středu mezi třetí a čtvrtou hodinou je zavolal soused, kterému přišlo podezřelé, že jsou otevřené jedny z dveří domu.

My sami jsme měli problém se tam dostat, pomohla nám až poříční služba.
mluvčí pražské policie Eva Kropáčová

„Zprávu jsme přijali ve středu v odpoledních hodinách. Jde o patrový rodinný dům, do kterého se pachatelé dostali přes dveře,“ upřesnila mluvčí. Přesto stále není jasné, jak se k domu dostali a jak ukradené věci odvezli.

„Příjezdové komunikace jsou pod vodou. My sami jsme měli problém se tam dostat, pomohla nám až poříční služba,“ dodala mluvčí.

Pachatelům hrozí až pětileté vězení

Policie informovala majitele domu a zjišťuje, co přesně zloději odnesli. Není jasné, kdy k vloupání došlo, oblast je podle mluvčí evakuovaná zhruba dva dny a hlídají ji policisté.

Pachatelům za krádež v době záplav hrozí až pětileté vězení.

První případy rabování během povodní zaznamenali ochránci zákona už během úterý. Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého jich bylo doposud osm, většinu pachatelů se podařilo zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám