Hlavní obsah

Rozvodněný tok stáhl ženu pod hladinu, policie po ní intenzivně pátrá

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká Pec
Aktualizováno

V plné pohotovosti jsou záchranáři i policisté ve Vysoké Peci na Jirkovsku. Do rozvodněného vodního toku tam spadla 36letá žena. Novinkám to potvrdila severočeská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Podle prvních zpráv z místa se mělo jednat o malé dítě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Proč spadla žena do vodního toku, zatím není jasné. „Vzhledem k tomu, že v současné době probíhá rozsáhlá pátrací akce, nebudeme sdělovat žádné podrobnější informace. Všechny síly nyní soustředíme k nalezení osoby,“ uvedla na dotaz Novinek Poláčková.

Nešťastná událost se stala okolo 19. hodiny.

Práce záchranářů nebude vůbec jednoduchá. Podkrušnohorský přivaděč je totiž rozsáhlý systém vodních kanálů, potrubí a nádrží, který byl vybudován kvůli ochraně povrchových dolů před povodněmi.

Ve Vysoké Peci se přivaděč stáčí na jih a rozděluje se do dvou ramen. Jedno vede do řeky Bíliny a druhé ústí do nádrže Újezd. Celá soustava dosahuje délky bezmála 40 km a v některých místech je velmi špatně přístupná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám