Hlavní obsah

Zfetovaný a zraněný zloděj od nabouraného auta odjel tramvají

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dlouho se ze svobody neradoval zloděj na útěku, který předtím havaroval s kradeným vozem. V pondělí ráno kvapně opustil rozbité auto u kuřimského kruhového objezdu. Zhruba dvě hodiny po nehodě nastoupil na Moravském náměstí v Brně do tramvaje.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Byl nedostatečně oblečený, zablácený a potlučený. U cestujících většinou budil soucit, ovšem u policisty, který právě mířil do služby, to bylo spíše podezření.

„To se ještě zesílilo, když si na jeho těle všiml spálenin a odřenin v místech, kde řidiče při nehodě drží bezpečnostní pásy. Před zastávkou u nemocnice usínajícího mladíka upozornil, aby se tam nechal ošetřit. Dostalo se mu překvapivé odpovědi, že havaroval s autem své matky a do nemocnice nemůže. To už policista přes SMS zprávu vyrozuměl kolegy ve službě. S mladíkem pak vystoupil v Bohunicích. V momentě, kdy se mladík snažil utéct, ho kriminalista dostihl, a po chvíli přesvědčování i přiměl k nasednutí do hlídkového vozu,“ uvedl k případu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Později se ukázalo, že dvaadvacetiletý Brňan nemá řidičský průkaz a jeho matka nevlastní žádné vozidlo. Zato jedno úplně stejné jako havarované zmizelo předchozí večer firmě se sídlem nedaleko mladíkova bydliště.

Muž, který na otázku kolikrát již byl vyslýchán pro trestný čin lakonicky odpověděl „hodněkrát“, se zodpovídá z přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Řídil a havaroval totiž pod vlivem drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám