Hlavní obsah

Anonym nahlásil bombu v pražském justičním areálu, ten musel být evakuován

Právo, har
Praha
Aktualizováno

Práce některých pražských soudů a státních zastupitelství se ve středu dopoledne musela zastavit. Na vině však tentokrát není rozvodněná řeka, ale anonym, který po 10. hodině nahlásil bombu v justičním areálu Na Míčánkách. Evakuováno muselo být více než tisíc lidí, pyrotechnik při následné prohlídce žádnou výbušninu neobjevil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Justiční areál Na Míčánkách v pražských Vršovicích

Článek

„Kolem 10.15 hod. jsme přijali oznámení, že na Míčánkách má být umístěn nástražný výbušný systém. Na místě proběhla ve spolupráci s městskou policií a dalšími složkami integrovaného záchranného systému kompletní evakuace budovy,“ sdělila Právu mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. „Samozřejmě pátráme po tom, kdo bombu nahlásil,“ dodala mluvčí.

Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 9 Martina Lhotáková Právu řekla, že kompletní evakuace proběhla kolem 11. hodiny. „Justiční stráž vyklízela jednací síně a kanceláře. V celém areálu zněl poplach a výzvy k evakuaci,“ popsala. Po návratu kolem 12:30 zjistila, že ohrožení již pominulo.

Policie pátrá po pachateli

„V 12:15 skončila prohlídka, následně jsme umožnili vstup všem zaměstnancům a dalším osobám do budovy. Bez toho, že by tam bylo cokoli nalezeno,“ sdělila odpoledne Kropáčová.

Policie podle ní pátrá po člověku, který bombu nahlásil. Mohl se dopustit trestného činu šíření poplašné zprávy. „Může po něm být následně vymáhána škoda, kterou způsobil,“ dodala policejní mluvčí.

V areálu sídlí soudy čtvrtého, osmého, devátého a desátého pražského obvodu a zčásti i Obvodní soud pro Prahu 6. Rovněž zde jsou Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4, 8, 9 a 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám