Hlavní obsah

Policie vyprostila z potoka v Krkonoších tělo neznámého muže

Právo,
Trutnov
Aktualizováno

Policie již vyprostila z toku Klínového potoka v Krkonoších tělo mrtvého muže, na které ji v úterý dopoledne upozornila kolemjdoucí žena. Policie zatím nezná nejen totožnost zemřelého, ale ani příčinu jeho úmrtí. Nemůže tak potvrdit, ale ani vyloučit, že jde o další z obětí povodní.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči vyprošťují mrtvého muže z Klínového potoka v Krkonoších

Článek

„Jedná se o muže ve věku 40 až 50 let. Ležel v toku Klínového potoka, který protéká lesním porostem z obce Strážné směrem do Dolního Dvora a Lánova,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner s tím, že ve věci byla nařízena soudní pitva, která by měla určit přesnou příčinu úmrtí.

„Tělo leželo uprostřed poměrně dravého proudu potoka, terén byl vzhledem k okolnostem značně podmáčený. Nejednalo se proto o běžné a jednoduché ohledání. Na vyproštění se podíleli hasiči a zásahová jednotka policie z Hradce Králové,“ prozradil mluvčí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči vyprošťují mrtvého muže z Klínového potoka v Krkonoších

V České republice si povodně dosud vyžádaly zřejmě sedm lidských životů. V Královéhradeckém kraji již v neděli pozdě večer vylovili v Trutnově v Labi záchranáři mrtvého pětapadesátiletého muže, který podle závěru provedené pitvy skutečně utonul. Už od neděle se pohřešuje i vodák, který se s dalšími třemi převrhl, když na dvou lodích splavovali rozvodněnou řeku Metuji. Na rozdíl od něho se těmto třem podařilo dostat v pořádku na břeh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám