Hlavní obsah

Opilec na ruzyňském letišti vykřikoval, že má bombu

Praha
Aktualizováno

Bezpečnostní opatření na Letišti Václava Havla Praha prověřil v pondělí brzo ráno 36letý opilý muž, který začal vykřikovat, že má u sebe bombu. Proti muži zasáhla cizinecká policie, která ho zadržela a spolu s pyrotechnikem prohledala.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Zadržený muž na letišti

Článek

Incident se stal v 5:20. Opilý muž cestoval se svým otcem do Podgoricy v Černé Hoře. Před vstupem na palubu letadla v čekárně začal vykřikovat, že má u sebe bombu, proto byl ihned zadržen cizineckou policií.

„Muž byl zadržen a prohledán pyrotechnikem se psem. Žádná výbušnina se u něj nenašla, dechová zkouška ukázala 0,66 promile v dechu,“ řekla Novinkám mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová s tím, že výtržník dostal blokovou pokutu.

Podle mluvčí záleží čistě na kapitánovi letu, jestli muže pustí na palubu letadla. V tomto případě muž let nestihl a musel počkat na další spoj.

„Tyto situace nejsou na letišti nijak výjimečné, občas k nim dochází. Před několika týdny kapitán letadla zakázal takhle vykřikujícímu cestujícímu vstup na palubu,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám