Hlavní obsah

Ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do sloupu, vůz sešrotoval

Právo, tom
Ostrava

Těžké zranění utrpěl ve čtvrtek večer v Ostravě 51letý řidič, který si Závodní ulici zřejmě spletl se závodním okruhem. Na mokré vozovce nezvládl svůj vůz značky Honda a po nárazu do pouliční lampy ho naprosto zničil. Řidič měl navíc soudně zakázáno řídit, hrozí mu proto vězení.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič dostal smyk a vůz zničil o betonový sloup pouliční lampy.

Článek

„Řidič na křižovatce ulic Závodní a Česká pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a na mokrém povrchu dostal smyk,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič hondy dostal smyk a vůz zničil o betonový sloup pouliční lampy.

Honda vylétla na chodník, kde po několika desítkách metrů narazila do sloupu veřejného osvětlení. „Muž byl po nárazu v bezvědomí a utrpěl vícečetná zranění, která ho ohrožovala na životě. Poté, co mu byla poskytnuta bezodkladná péče, byl pacient transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, jeho stav zůstával v době předání do péče tamních lékařů vážný,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič hondy dostal smyk a vůz zničil o betonový sloup pouliční lampy.

Vzhledem k vážnému poranění řidiče nebylo možné provést dechovou zkoušku. „Případné ovlivnění alkoholem či návykovou látkou prošetří znalec po provedeném krevním rozboru,“ doplnila Holčáková. Dodala, že nehodu policisté šetří jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám