Hlavní obsah

Zloději ukradli součástky větrných elektráren za 600 tisíc korun

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Přes šest set tisíc korun byla vyčíslená škoda, již způsobil neznámý zloděj či zloději, kteří vykradli dva tubusy větrných elektráren v lokalitě Lysý vrch v Albrechticích na Frýdlantsku. Z elektráren zmizely součástky z drahých kovů i dna tubusů.

Foto: Policie ČR

Vykradený tubus větrné elektrárny.

Článek

„Na to, že jsou tubusy vykradené, přišel pověřený pracovník, který je kontroloval. Oba dva tubusy ležely na zemi z důvodu chystané výměny. Pachatel se dovnitř dostal přes dveře, které vypáčil a uvnitř pak sebral z elektrických rozvaděčů nemalý počet součástek, které jsou vyrobeny z drahých kovů. Tubusy také částečně demontoval – odcizil plechy, které tvoří jejich dna,“ uvedla mluvčí policie Libereckého kraje Vlasta Suchánková.

Frýdlantští policisté již zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachatel pro podezření z krádeže a poškození cizí věci. S ohledem na výši způsobené škody hrozí pachateli v případě dopadení obvinění z těchto trestných činů a před soudem až pětiletý trest.

Foto: Policie ČR

Vykradený tubus větrné elektrárny.

„Místo, kde se větrné elektrárny nacházejí, není příliš zalidněno. Z tohoto důvodu bude i pro policisty složitější zjistit, kdo má krádež za několik set tisíc na svědomí. Přivítají proto jakékoliv informace, poznatky či postřehy o pohybu osob nebo aut poblíž elektráren v lokalitě Lysý vrch v Albrechticích. Informace přijme jakákoliv policejní služebna, nebo je možné kontaktovat policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ poprosila Suchánková o pomoc veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám