Hlavní obsah

Zaměstnavateli ukradli barevné kovy za 4,5 miliónu. Hrozí jim osm let vězení

Žďár nad Sázavou

Tři muže obvinili policisté z krádeže barevných kovů z jedné ze žďárských firem. Desítky tun kovů pak prodávali ve sběrných surovinách a způsobili tak škodu za téměř 4,5 miliónu korun. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení. Uvedl to ve čtvrtek policejní mluvčí Martin Dušek.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dva z obviněných ve věku 24 a 31 let, kteří byli zaměstnanci poškozené firmy, postupně odcizili v době od začátku roku 2012 do letošního dubna přibližně 60 tun slitiny zinku, téměř 30 tun slitiny hliníku a téměř dvě tuny zinkových a hliníkových polotovarů.

Odcizené barevné kovy odvážel za pomoci padělaných dokladů z firmy v dodávkovém nebo nákladním vozidle dvaatřicetiletý muž. Pak je prodával ve sběrnách surovin po celém Kraji Vysočina. O peníze získané prodejem kovů se pachatelé mezi sebou dělili. "Celkem takto získali finanční hotovost nejméně 1,5 miliónu korun a peníze použili pro vlastní potřebu," uvedl mluvčí.

Obvinění muži se ke spáchání činu doznali. V souvislosti s případem kriminalisté prověřují dalšího zaměstnance firmy, zjišťují jeho podíl na této trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám