Hlavní obsah

Policie zadržela hledaného recidivistu, který srazil policistu na motorce

– Teplice
Právo, koc

Zásahová jednotka zadržela v noci na čtvrtek 41letého muže, který před deseti dny svým vozem vytlačil na Litoměřicku ze silnice policistu na motorce. Ten ho pronásledoval, protože podezřelý neuposlechl výzvy k zastavení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hledaný muž byl zadržen v bytě svého bratra v panelovém domě v Teplicích. Podle litoměřické policejní mluvčí Pavly Kofrové šlo o rychlý zásah, takže muž nestačil klást odpor.

Recidivista, jenž byl v minulosti několikrát trestán za krádeže a vloupání, byl v hledáčku policistů od 15. května. Když chtěli zastavit jím řízené auto, začal ujíždět. Agresivní jízdou ohrožoval okolí. Jeden ze zasahujících policistů proto začal střílet, nejprve do vzduchu a poté i na pneumatiky vozu. Řidiče to neodradilo a v jízdě pokračoval i s prostřílenými gumami.

Honička trvala asi 15 kilometrů do chvíle, kdy pronásledovaný vytlačil policistu na motorce ze silnice. Tomu se naštěstí při následném karambolu nic nestalo. Muž toho využil a pronásledovatelům definitivně ujel. Jeho vůz byl objeven v obci Klapý pod Hazmburkem. Okolí pak několik hodin neúspěšně prohledávali policisté se psy i vrtulník s termokamerou.

Reklama

Výběr článků

Načítám