Hlavní obsah

Opilí mladíci přeběhli přes policejní vůz, hrozí jim vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté zadrželi dva mladíky, kteří přeběhli přes zaparkovaný policejní vůz. Byli obviněni ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví, za což jim hrozí až dva roky vězení, uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Poškození policejního vozidlaVideo: Policie ČR

 
Článek

"V pátek 17. května hodinu před půlnocí zadrželi policisté z místního oddělení Pankrác dvojici mladíků, kteří poškodili zaparkované služební vozidlo před uvedenou služebnou," řekl Daněk.

Vůz mladíci podle něj poškodili tím, že přes něj přeběhli; způsobili několik promáčklin na přední kapotě a střeše. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 30 tisíc korun.

"Mladíci si celé počínání natočili na mobilní telefon a zároveň jej zaznamenal městský kamerový systém, díky čemuž následně pro policisty nebylo těžké pachatele odhalit a zadržet," řekl Daněk. Dodal, že při výslechu se osmnáctiletý a o rok mladší mladík přiznali.

U obou zadržených byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v těle, která byla pozitivní, a to ve výši téměř jednoho a půl promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám