Hlavní obsah

Letadlo se na předváděcím letu na Karlovarsku zřítilo i se zájemcem o koupi

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Ultralehké letadlo se ve středu dopoledne zřítilo při startu nedaleko vesnice Hory u Karlových Varů. Šedesátiletý pilot se zranil a byl převezen do karlovarské nemocnice. Druhý člen posádky vyvázl bez zranění.

Foto: PČR KK

Trosky letadla po pádu

Článek

„Ve středu 29. května v dopoledních hodinách došlo při vzletu k pádu ultralehkého letadla s dvěma osobami na palubě,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Foto: PČR KK

Stroj startoval z letiště v obci Hory u Karlových Varů. „Jednalo se o předváděcí let se zákazníkem, který chtěl letadlo koupit,“ prozradila mluvčí. Podle ní šedesátiletý pilot utrpěl zranění, se kterým byl převezen na ošetření do nemocnice v Karlových Varech.

„Druhý muž naštěstí vyvázl bez zranění,“ poznamenala mluvčí. „Předběžně odhadnutá škoda na letadle činí kolem čtyř set tisíc korun. Příčina této havárie letadla je v současné době v šetření karlovarských kriminalistů,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám