Hlavní obsah

Za dílnou v bývalém ostravském dole se ukrývala pěstírna marihuany

Právo, hon
Ostrava

Ve staré cihlové budově v areálu jednoho z bývalých ostravských dolů objevili celníci v minulých dnech velkou pěstírnu marihuany. Zajistili zde více než 600 rostlin konopí v různém stadiu zpracování. Případ teď vyšetřuje policie.

Foto: Celní správa

V pěstírně celníci objevili stovky rostlin konopí.

Článek

Původně se celníci domnívali, že v objektu se nachází sklad cigaret, alkoholu nebo minerálních olejů.

„Jeden vchod do objektu byl uzavřen, ale druhý, který se nacházel za plechovou ohradou, byl volně přístupný. V ohradě se nacházela domácí zvířata. Celníci zaklepali na vstupní dveře a po chvíli jim otevřel muž, kterému se prokázali služebními průkazy a sdělili důvod kontroly. Muž tvrdil, že nic neskladuje a že si to celníci mohou ověřit a zkontrolovat,“ popsala zákrok mluvčí Celního ředitelství Ostrava Pavla Zdobnická.

Foto: Celní správa

V pěstírně celníci objevili stovky rostlin konopí.

Muž je pak zavedl do haly, kde provozoval spolu s kolegou zámečnické práce.

„Ihned po vstupu byl cítit charakteristický zápach konopí. Celníci zkontrolovali halu, kuchyň, hospodářskou místnost s chovem domácích zvířat i rozlehlý sklepní prostor pod budovou. Za dveřmi jedné z místností, které byly propojeny s halou, byla odhalena kompletně vybavená a funkční pěstírna konopí. Nechyběla vzduchotechnika, elektroinstalace ani osvětlení nutné pro pěstování,“ dodala mluvčí.

Celý případ celníci předali Policii ČR kvůli podezření z trestného činu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám