Hlavní obsah

Policie obvinila dva mladíky, kteří s rodinou zaútočili na policejní hlídku

Novinky, Ondřej Kořínek
Bruntál

Policisté obvinili dva mladíky, kteří zaútočili spolu se svou rodinou na hlídku policie na Bruntálsku. Dalším třem osobám bude obvinění doručeno v nejbližších dnech. Hlídka se musela bránit útokům pětičlenné rodiny mimo jiné varovnými výstřely.

Článek

„Dva mladíci ve věku 19 a 21 let již byli obviněni ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Okresní soud v Bruntále rozhodl o jejich vzetí do vazby,“ informovala Novinky mluvčí policie Pavla Welnová.

Zároveň dodala, že bylo zahájeno trestní stíhání také dalších tří osob. „Usnesení o zahájení trestního stíhání je průběžně doručováno, k jejich obvinění by mělo dojít v nejbližších dnech,“ uvedla mluvčí.

K napadení trojice policistů došlo v noci na pondělí 20. května v Městě Albrechticích. Hlídka tam původně přijela řešit vzájemné napadání mezi členy rodiny. Bezdůvodně jednoho z policistů přitom napadl 20letý mladík.

Po střelbě utekli do bytu

Ve chvíli, kdy šel kolegovi pomoci s dokončením služebního zákroku druhý policista, byl chycen za uniformu a napaden dalšími dvěma muži rodiny. Jednoho z nich, staršího muže, se podařilo třetímu policistovi v té chvíli zajistit.

Do útoku na policisty se v tu chvíli přidaly další dvě osoby. Útočníci nedbali výzev policistů, a proto jeden z nich varovně vystřelil. Skupina následně utekla do bytu, kde byla zadržena dalšími policejními hlídkami.

Jednomu z pachatelů bylo později naměřeno 1,5 promile alkoholu v dechu. Zranění policistů nebyla vážná. Jejich ošetření si vyžádalo jednorázový zákrok.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám