Hlavní obsah

Americký psychiatr vraha z Brna ještě nevyšetřil

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažíme se případ maximálně urychlit a být co nejvíce v kontaktu s americkými kolegy. Říkají to vyšetřovatelé zabývající se okolnostmi brutální vraždy, při níž podezřelý dvacetiletý Američan pozabíjel čtyřčlennou rodinu v brněnských Ivanovicích.

Foto: Facebook

Kevin Dahlgren

Článek

„Stále nevíme, co vše měl podezřelý Kevin Dahlgren po zadržení na letišti ve Washingtonu u sebe. Zato víme, že ještě nebyl vyslechnut, ani vyšetřen psychologem či psychiatrem. S kolegy v USA jsme v kontaktu a snažíme se je zásobit maximálním množstvím informací, byť ne všechny máme k dispozici. Jisté je, že všechny procesní úkony, jako například výslechy, budou vykonány až v ČR,“ řekl Právu zdroj blízký vyšetřování.

„Zatím není ani jasno, zda by případný psychiatrický posudek vytvořený na území USA byl plnohodnotný i v Česku. Jsou to prostě otázky, na které kvůli ojedinělosti případu teprve musíme najít odpovědi,“ dodal zdroj.

Pohřeb zavražděných bude v sobotu v Brně, začít má pět minut před polednem. Na jeho organizaci se podílejí i spoluhráči kapely Ukulele orchestra jako Brno, kde zavraždění – otec rodiny a starší syn – působili. Očekává se také účast žáků zabité ženy, která pracovala jako učitelka a výchovná poradkyně, a spolužáků nejmladšího z obětí, 16letého studenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám