Hlavní obsah

Policie našla v lese na Olomoucku dva mrtvé novorozence

Právo, Novinky, Petr Marek
Olomouc
Aktualizováno

Dvě těla mrtvých novorozenců našli v pondělí policisté v lesním porostu v katastru obce Paseka na Olomoucku. Příčina smrti není dosud jasná, byla nařízena soudní pitva.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté se nyní případem velmi intenzivně zabývají a pátrají po jeho příčinách a okolnostech. V souvislosti s případem prověřují všechny možné varianty,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté podle ní novorozence hledali na základě podnětu jednoho občana.

„Měl obavy, že zmizeli a něco špatného se s nimi mohlo stát. Bohužel, pátrání, které ihned následovalo, to potvrdilo,“ dodala bez dalších podrobností mluvčí.

Tělíčka ležela podle informací ČTK blízko u sebe. Je možné, že v lese u Paseky byla už delší dobu. "Nešlo o čerstvě narozené novorozence, ale zase tam příliš dlouhou dobu neležela," uvedla policejní mluvčí.

Zpráva o nálezu těl novorozenců se už rozšířila i po Pasece. Starosta obce Jiří Blažek však případ nechtěl nijak komentovat a odkázal na policii.

V Olomouckém kraji je to již druhý případ za krátkou dobu, kdy byl nalezen mrtvý novorozenec. V sobotu 18. května našel v korytě potoka na Šumpersku místní občan novorozence v igelitce. Policie vypátrala jeho 25letou matku, která byla obviněna z vraždy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám