Hlavní obsah

Děti zachraňovaly z rybníku svého psa, mezitím je hledaly desítky policistů

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Doslova v minutě dvanácté policisté vypátrali dvě malé děti ve věku čtyři a pět let z Jindřichovic pod Smrkem, které se na několik hodin ztratily. Když je policisté objevili, děti už stály po kolena v rybníku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté děti po několika hodinách našli. Ilustrační foto

Článek

Oba sourozenci si hráli od rána před domem, po chvíli zmizeli, a protože je matka nenašla u sousedů ani známých, po třech hodinách hledání se obrátila na policisty. Ti rozjeli pátrací akci a záhy zjistili, že jeden z obyvatel městečka děti viděl.

„Po získání těchto informací zorganizovali pátrací akci, do které se kromě šesti policistů zapojil i policejní psovod,“ informovala v pondělí o případu z minulého týdne krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Sourozence našli zhruba dva kilometry za obcí, v lese poblíž místa Pod skalkou. „Děti našli právě včas. Byly totiž už po kolena v rybníce, kde lovily svého psa, který se jim do vody zaběhl,“ dodala Suchánková s tím, že policisté pak děti zabalili do deky a předali je šťastné mamince.

„Šly se prostě projít, protože tam občas v doprovodu dospělých chodily na procházky,“ reprodukovala vysvětlení zatoulaných dětí policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám