Hlavní obsah

V Ostravě se zřítila další část domu, bylo tam šest lidí

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, ČTK, hon

Nedaleko centra Ostravy se v pondělí dopoledne zřítila další část neobývaného třípodlažního domu. Podle policie bylo na místě šest lidí. Sutiny ale nikoho nezranily. Trosky také prohledávali služební psi. Hasiči ve zdevastovaném objektu zasahovali už minulý týden, kdy se zřítila jedna jeho část.

Hasiči pátrají v troskách domu v OstravěVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Lidé, které policisté na místě zadrželi, byli pravděpodobně bezdomovci. „Osoby vyslýcháme. Ze zatím zjištěných faktů vyplývá, že tito lidé v objektu popíjeli a přespávali," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Příčinu zřícení domu policie vyšetřuje. „Nemáme informace o tom, že by byl někdo zraněn,“ dodala mluvčí Holčáková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zřícený dům v Ostravě

Policie ve stejném objektu zasahovala už minulý týden. „Na místě tehdy strážníci zjistili podezřelou osobu, která nesla kovový profil,“ řekla mluvčí. Další dvě osoby z místa utekly. „Ve věci jsme zahájili úkony pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci,“ dodala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zřícený dům v Ostravě

Ve čtvrtek v domě několik mužů rozebíralo železné části. Krátce po příjezdu státní policie se zřítila část zdi nad okenním překladem. [celá zpráva] I tehdy existovala možnost, že byl v domě ještě někdo další. Na místo proto byli přivoláni záchranářští psi městské policie specializovaní na vyhledávání zavalených osob v sutinách.

Budova v minulosti sloužila jako sodovkárna. Ještě před pěti lety v ní byly kanceláře. Od té doby je objekt v sousedství železniční trati nevyužívaný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám