Hlavní obsah

Soud opět osvobodil muže obviněného z dvojnásobné vraždy. Těla se nenašla

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě vynesl v pátek znovu zprošťující verdikt nad Pavlem Nárožným (37), obžalovaným z vraždy manželského páru z Přerova. Těla obětí se ani po téměř čtyřech letech nenalezla a policie po nich stále pátrá.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Pavel Nárožný v pátek u Krajského soudu v Olomouci

Článek

Krajský soud zprostil Nárožného obžaloby už loni v červenci, ale olomoucký Vrchní soud mu případ po odvolání státní zástupkyně vrátil k novému projednání. Původně se Nárožný z vraždy zodpovídal také se svou matkou Hanou, která však letos v lednu zemřela. Krajský soud i po doplnění dokazování neměl pro jeho odsouzení důkazy.

Vše se podle obžaloby mělo odehrát v přesně nezjištěnou dobu od 7. do 8. listopadu 2009 v rodinném domě obětí v přerovské ulici U Žebračky. V domě po nich zbylo pouze několik tratolišť krve a rozsáhlé stopy zápasu. Podle obžaloby bývalá manželka oběti Hana Nárožná s jejich společným synem Pavlem pár zavraždili, těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo.

S vraždou mají něco společného

Motivem vraždy, která tehdy otřásla celým městem, měly být zřejmě složité rodinné i majetkové spory, které vyvrcholily tím, že otec syna pár měsíců před vraždou vydědil a ze svého rodinného domu jej nechal soudně vystěhovat. Těla manželů se policii nepodařilo najít, a to i přesto, že při rozsáhlém pátrání použila také vrtulník s termovizí.

Obžalovaní od počátku vinu popírali a vytrvale zpochybňovali všechny důkazy. Podle krajského soudu se prokázalo, že manželé zemřeli násilnou smrtí. Vyslovil také podezření, že obžalovaní mají s vražedným útokem něco společného, nedokázal však prokázat, kdo a jak by se na útoku podílel. Proto senát vynesl opětovný zprošťující verdikt.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám