Hlavní obsah

Dívka unikla znásilnění jen díky všímavosti projíždějícího řidiče

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Jen šťastnou shodou okolností unikla v pátek ráno dvacetiletá dívka znásilnění. Po šesté hodině ji přepadl neznámý pachatel na spojnici od obce Mžany k vlakovému nádraží v obci Sadová na Královéhradecku a pokusil se ji znásilnit. Naštěstí tou dobou okolo projížděl muž ve škodovce, zastavil a tím chlípníka vyrušil.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Pokus o znásilnění se odehrál na spojnici od obce Mžany k vlakovému nádraží v obci Sadová na Královéhradecku.

Článek

„V osudný okamžik projížděl přes křižovatku z obce Mžany na Sadovou a Dohalice zhruba 50letý řidič osobním vozem značky Škoda Favorit zelené barvy. Zastavil a tím vyrušil pachatele, který z místa činu utekl. Vzhledem k tomu, že dívka pomoc, kterou jí nabídl, odmítla, svědek z místa činu odjel. Nicméně by nám mohl poskytnout velmi důležité svědectví týkající se popisu události a pachatele,“ vysvětlila krajská policejní mluvčí Ivana Ježková, proč nyní hledají klíčového svědka události.

Podle výpovědi poškozené ženy by měl být pachatel ve věku zhruba 40 až 45 let, štíhlé, asi 180 cm vysoké postavy s  výrazně vyklenutým břichem. Má mít krátce střižené světle hnědé vlasy a bílou pleť. Na sobě měl mít oblečené žluté triko s krátkým rukávem a modré ošoupané rifle. Na zádech měl mít menší batoh tmavé barvy.

„V tuto chvíli by královéhradeckým kriminalistům velmi pomohlo právě svědectví muže z favoritu, který nejenom že pravděpodobně viděl snahu pachatele ženě ublížit, ale mohl by nám poskytnout i další velmi důležité informace. Prosíme tedy, aby se přihlásil buď přímo kriminalistům Územního odboru policie v Hradci Králové, nebo na linku 158,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám