Hlavní obsah

Přežil vražedný útok exmanželky, teď dostal trest za výhrůžky smrtí policistce

Právo, pab
Tachov

Loni v říjnu se Petra Hviždě pokusila třiadvaceti ranami nožem zavraždit jeho exmanželka a odsedí si za to sedm let vězení. Teď dostal devětatřicetiletý muž z Přimdy na Tachovsku u soudu tříletou podmínku za to, že vyhrožoval smrtí policistce a psychologovi, kteří se na vyšetřování případu jeho bývalé ženy podíleli.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Petr Hvižď přichází do soudní síně.

Článek

Na vyšetřovatelku Miloslavu Němečkovou byl Hvižď naštvaný proto, že mu prý neumožnila, aby mohl odvolat svoji výpověď proti exmanželce. Výhrůžkami ji prý chtěl vyprovokovat k tomu, aby ho předvolala k novému výslechu. Psychologovi Ivanu Boříkovi měl zase za zlé, že ho označil za osobu s poruchou osobnosti.

"Pokud se kapitánka Němečková bude chovat jako svině, tak nemám problém jí ublížit, a když to bude třeba, tak i nechat zabít," napsal Hvižď v SMS zprávě, kterou pod svým jménem odeslal na služební mobil policie.

Ze svého počítače pak poslal i několik výhrůžných e-mailů Boříkovi. "Pokud zjistím, že jste to dělal pro peníze, zabiju vás a nikdo na mě nepřijde," citovala dále žalobkyně Helena Pilařová z Hvižďovy výhrůžné korespondence.

Hvižď se oběma poškozeným omluvil v jednací síni a prohlásil, že to byla "největší blbost", jakou v životě udělal. "Psal jsem to, když jsem měl upito. Ani mě nenapadlo, že bych ty výhrůžky realizoval," prohlásil.

Podle soudkyně Martiny Modrákové trpí Hvižď neléčitelnou poruchou osobnosti. "Znalci mě ale ubezpečili, že jeho pobyt na svobodě není nebezpečný," dodala soudkyně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám