Hlavní obsah

Mladý řidič vylétl v octavii až do prvního patra domu, neměl šanci přežít

• Aktualizováno
Právo, Miroslav Hradil

Let s autem nepřežil ve čtvrtek v podvečer v Uhelné na Jesenicku dvacetiletý řidič. Přeletěl plot a narazil do štítové zdi rodinného domu, v níž vůz vyboural díru ve výši prvního patra. Mladík na místě zemřel.

Foto: Policie ČR

Dům poničený při nehodě

Článek

„Nehoda se odehrála při vjezdu do obce Uhelná. Mladík s vozem značky Škoda Octavia na rovném úseku vyjel mimo silnici a několikrát narazil do břehu příkopu. Poté se vůz vymrštil do vzduchu, přeletěl plot a narazil do štítu rodinného domu. Po nárazu vůz dopadl na zem,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Zničený vůz

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jeseníku, dobrovolní hasiči z Javorníku a polští hasiči z Paczkówa. „Hasiči řidiče, který zůstal zaklíněný v autě, vyprostili a resuscitovali, bohužel marně,“ sdělila Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

Vše nasvědčuje tomu, že vůz jel příliš rychle. Nicméně příčina tragické události nehody je dosud předmětem šetření. „Vůz byl z důvodu dalšího zkoumání na místě zajištěn. Celková škoda je odhadována na zhruba 150 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Z auta se po nehodě stala hromada šrotu

Foto: Policie ČR

Auto poničilo štítovou zeď rodinného domu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám