Hlavní obsah

Američan vyvraždil v Brně celou rodinu, zabíjel nožem

Právo, Novinky, ok, mh, pko
Brno
Aktualizováno

Brněnští kriminalisté pátrají od středečních nočních hodin po Američanovi Kevinu Dahlgrenovi. Podezírají ho z vraždy čtyř lidí v městské části Ivanovice. Pod tímto jménem vystupuje na sociálních sítích. Podle zatím nepotvrzených informací je obětí činu učitelka, její manžel a jejich dva synové. Podle informací Práva zabíjel nožem.

Lidé v brněnské čtvrti Ivanovice mají strachVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Muž bydlí v Kalifornii a mluví pouze anglicky. Po muži intenzívně pátráme a žádáme občany o jakékoliv informace k jeho pohybu. Poznatky o výskytu hledaného muže prosím bez prodlení sdělte na linku 158,“ uvedla mluvčí policie Petra Vedrová.

Foto: Facebook

Hledaný Kevin Dahlgren

Otřesnou událost v domě v brněnské čtvrti Ivanovice se pachatel pravděpodobně snažil zamaskovat založením požáru.

„Mohu potvrdit, že naše jednotky vyjížděly k nahlášenému požáru rodinného domu v Ivanovicích. Byl to požár menšího rozsahu, škoda zatím vyčíslena nebyla. Po dohodě s policií vám více informací poskytnout nemohu,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Dům, ve kterém byli zavražděni čtyři lidé

Zavraždění muži byli muzikanti a vystupovali spolu ve stejné kapele. Ta už podle svých internetových stránek zrušila všechna vystoupení naplánovaná na nejbližší dobu.

V hospodě s nikým nekomunikoval 

Vyšetřovatelé v ulici obcházejí dům od domu a sousedů se doptávají na události předchozích hodin. Lidé v okolních domech dění na jindy klidné ulici na samotném okraji Brna pozorují zpoza zatažených záclon, někdy mají vyšetřovatelé i problém, aby jim lidé otevřeli.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na místě pracují specialisté na sběr stop.

„Viděla jsem, jak je v ulici desítka policejních vozů, a došlo mi, že se muselo stát něco velkého. Tu rodinu jsem moc neznala, ale nikdy se tam nedělo nic zvláštního,“ uvedla jedna ze sousedek.

Podle místní hostinské údajný vrah často chodil do jejího podniku na oběd. „Měl rád česká jídla, dával si skoro pokaždé to samé, s nikým se moc nebavil, většinou seděl sám,“ řekla hostinská.

Učitel angličtiny

Z facebookového profilu 20letého mladíka plyne, že jeho rodné město je Palo Alto v Kalifornii. Nyní uvádí, že žije v Brně. V jeho jediném statusu svým přátelům nabízí výuku angličtiny za 200 korun na hodinu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Dům, ve kterém byli zavražděni čtyři lidé

Policisté varují, aby se lidé nepokoušeli podezřelého zadržet. Jedná se o nebezpečného muže, který je pravděpodobně ozbrojený.

Reklama

Výběr článků

Načítám