Hlavní obsah

Dítě sedělo na parapetu, zatímco opilá babička tvrdě spala

Novinky, Ondřej Kořínek
Hradec Králové

Rychlý příjezd a pohotové rozhodování královéhradeckých policistů zřejmě zabránilo nejhoršímu. Svědci muže zákona přivolali, protože z okna jednoho panelového domu padaly hračky a oni měli obavu, že v okně může být dítě. To se také záhy potvrdilo.

Rozhovor se zasahujícím policistouVideo: Jana Šťásková, Novinky

 
Článek

Hlídka byla vyslána na Slezské Předměstí v úterý odpoledne, a sice poté, co jim zatelefonovala 51letá žena. Oznámila, že z okna v prvním patře padají na chodník dětské hračky a ona má obavu o malé dítě, které v tomto bytě žije.

„V dotyčném bytě nikdo na zvonění a bouchání nereagoval, policisté proto oslovili sousedy, kteří je pustili k sobě do bytu. Když z otevřeného okna bytu sousedů vyhlédl policista do okna, z nějž měly padat ven hračky, spatřil na okenním rámu dětské ručičky a hlavičku,“ vylíčila dramatické chvíle policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Policista na nic nečekal, vykopl dveře, proběhl kolem zuřícího psa a chytil 1,5letého chlapečka sedícího na parapetu do náruče. Posléze si povšiml, že na posteli spí nějaká žena.

Rodiče byli v práci

Po chvíli, když se tvrdě spící ženu podařilo probudit, bylo zjevné, že žena je opilá. Hlídce sdělila, že má dítě na starosti a je jeho babičkou. Dechovou zkoušku i odběr krve na přítomnost alkoholu ale odmítla. Rodiče dítěte byli mezitím v práci.

„Jednalo se o 47letou ženu. Podle svědků jsou prý alkoholové dýchánky v tomto bytě takřka neustále. Policie celou věc proto postoupí na zdejší Magistrát města na oddělení sociálně právní ochrany dětí,“ uzavřela mluvčí Burýšková.

Reklama

Výběr článků

Načítám