Hlavní obsah

Recidivista na útěku srazil policistu na motorce, ujel i s prostřílenými pneumatikami

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Policie na Litoměřicku hledá 41letého recidivistu, který je údajně nebezpečný a může mít u sebe zbraň. Luděk Šimovič, jenž byl v minulosti několikrát trestaný za krádeže a vloupání, je v hledáčku policistů od 15. května.

Foto: Policie ČR

Hledaný Luděk Šimovič

Článek

Když policisté chtěli v úterý odpoledne zastavit jím řízené auto, začal jim ujíždět. Agresívní jízdou ohrožoval okolí. Jeden ze zasahujících policistů proto začal střílet, nejprve do vzduchu a poté i na pneumatiky vozu. Šimoviče to však neodradilo, v jízdě pokračoval i s prostřílenými gumami.

Honička trvala asi 15 kilometrů do chvíle, kdy zloděj vytlačil policistu na motorce ze silnice. Tomu se naštěstí při následném karambolu nic nestalo. Prchající toho však využil a pronásledovatelům definitivně ujel.

Jeho bílý pick-up byl objeven v obci Klapý pod Hazmburkem. Okolí pak několik hodin prohledávali policisté se psy i vrtulník s termokamerou. Neúspěšně.

„Stále ho hledáme. Okresní soud vydal předběžný souhlas s jeho zadržením,“ uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová a vyzvala veřejnost k spolupráci. „Jakékoliv informace o hledaném mohou lidé sdělit nejbližší policejní služebně nebo na lince 158," upřesnila.

Hledaný Luděk Šimovič je vysoký 180 cm, má vyzáblou postavu, krátké hnědé vlasy, propadlý obličej, výrazné lícní kosti a nosí bradku. Má pořezanou levou ruku, kterou nosí obvázanou, na hlavě často nosí kšiltovku.

Reklama

Výběr článků

Načítám