Hlavní obsah

Rodina zbila na Bruntálsku policejní hlídku, kterou si sama přivolala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Pětičlenná rodina na Bruntálsku zaútočila na trojici policistů, které sama přivolala kvůli vzájemnému napadání. Incident došel tak daleko, že policisté museli použít jako hrozbu varovný výstřel, až pak se situace uklidnila.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se ve Městě Albrechtice odehrála v noci na pondělí. Hlídka tam vyjela kvůli napadení, a když celou věc prověřovala, napadl bezdůvodně jednoho z policistů 20letý mladík posilněný alkoholem.

„Ve chvíli, kdy šel kolegovi pomoci s dokončením služebního zákroku druhý policista, byl chycen za uniformu a napaden dalšími dvěma muži rodiny. Jednoho z nich, staršího muže, se podařilo třetímu policistovi v tuto danou chvíli zajistit,“ popsala další průběh incidentu policejní mluvčí Pavla Welnová.

Do útoku na policisty se v tu chvíli přidaly další dvě osoby. Útočníci nedbali výzev policistů, a proto jeden z nich varovně vystřelil. Skupina následně utekla do bytu, kde byla zadržena dalšími policejními hlídkami.

„U jednoho z nich bylo provedenou dechovou zkouškou naměřeno téměř 1,5 promile alkoholu v dechu. Policisté i čtyři útočníci utrpěli lehká zranění. Pachatelům přečinu násilí proti úřední osobě hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám