Hlavní obsah

Lupič přepadl ženu v domě v Karviné, zadržely ho neohrožené sousedky

Právo, hon
Karviná

Velmi statečně si v pondělí večer počínaly dvě ženy, které se v Karviné staly svědky loupežného přepadení své sousedky. Na lupiče se vrhly a podle policie mu fyzicky zabránily v útěku. V panelovém domě ho zadržely do příjezdu policejní hlídky. Počínaly si při tom tak rázně, že byl pachatel rád, když si ho policisté odvezli na služebnu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O loupeži v jednom z domů na třídě Osvobození informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„Když se 59letá žena vracela domů, potkala u vchodových dveří neznámého muže. Tvrdil, že jde k někomu na návštěvu, a paní ho pustila do domu. Vzápětí ji zezadu chytil kolem krku, natlačil ji na dveře a strhl jí řetízek v hodnotě 10 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Násilníka ale podle něj při loupeži vyrušily dvě ženy a pachatel před nimi utekl do vyšších pater domu. „Ženy ho zadržely a zavolaly policisty. Podle jejich tvrzení byl rád, že policisté dorazili, ženy si počínaly opravdu rázně,“ uvedla mluvčí.

Násilník přepadené ženě způsobil povrchové oděrky na obličeji a krku. Zranění si vyžádalo ošetření v nemocnici. „Muž je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Případ si převzala služba kriminální policie a během dnešního dne bude pokračovat v procesních úkonech,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám