Hlavní obsah

Češi v Rakousku kradli poklopy z kanálů, sledovala je tři policejní auta

Třebíč

Policejní hlídka zadržela v pátek v Moravských Budějovicích na Třebíčsku osobní auto s mužem a ženou, kteří údajně v Rakousku kradli kanalizační poklopy. Automobil už z Rakouska pronásledovala tři vozidla rakouské policie. Osmatřicetiletý muž ze Znojemska řídil vůz pod vlivem alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rakouští policisté se neúspěšně snažili posádku zastavit ještě na rakouském území. O přeshraničním pronásledování informovalo policisty na Vysočině Centrum policejní spolupráce v Mikulově.

Posádka na pokyny k zastavení nereagovala a ujížděla směrem k hraničnímu přechodu Vratěnín-Hluboká, kde auto překročilo státní hranici a směřovalo po silnici II/152 směrem na Jemnici. Řidič nereagoval ani na pokyny k zastavení na území České republiky a z Jemnice ujížděl směrem na Moravské Budějovice.

Nakonec se policejní hlídce podařilo prchající auto zastavit v Moravských Budějovicích na nájezdu na obchvat silnice I/38. "Dvoučlenná posádka vozidla byla na místě zadržena. Při zákroku nebyl nikdo zraněn," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Dechová zkouška prokázala, že muži koluje v krvi 1,25 promile alkoholu.

Policisté také zjistili, že muž nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody, a eskortovali ho k nástupu do věznice v Brně-Bohunicích. Osmatřicetiletá žena byla po výslechu propuštěna.

Reklama

Výběr článků

Načítám