Hlavní obsah

Policisté hledali bombu v autě Zemanova švagra

Právo, orh
Prachatice

Jako planý se naštěstí ukázal v neděli večer poplach, kdy anonym nahlásil bombu ve dvou automobilech ve Vimperku. Podle informací Práva patří vozy místnímu zastupiteli a také švagrovi prezidenta Miloše Zemana Petru Bednarčíkovi (ČSSD). Policisté tuto informaci ale nepotvrdili.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Vím bezpečně, že jeden z vozů, ve kterém policisté hledali bombu, patří Bednarčíkovi,“ řekl Právu zdroj, který si nepřál prozradit své jméno.

Jak uvedla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová, auta chtěl prověřit jejich majitel, který dostal výhrůžku od anonyma.

Policisté následně rozjeli poměrně velkou bezpečnostní akci především v ulici v Rokli, kde auta stála. Celkem z okolí evakuovali asi na dvě hodiny přes 200 lidí. „Po prvním ohledání psem jsme nic nenašli a výbušninu naštěstí nepotvrdili českobudějovičtí pyrotechnici ani kolegové z Prahy,“ konstatovala výsledky dvouhodinové akce Uhlířová.

K zásahu byl přivolaný i starosta Vimperku Bohumil Petrášek (Volba pro město). „Mohu pouze potvrdit, že se po Vimperku o případu mluví. Jinak zásah ukázal, že policisté i strážníci jsou připravení i na nenadálé události,“ konstatoval Petrášek.

Informaci o tom, že prohledávané vozy patří Bednarčíkovi, potvrdily Právu i další zdroje. Bratr manželky prezidenta Ivany Zemanové Bednarčík byl lídrem ČSSD při volbách do zastupitelstva města. Byl také na kandidátce ČSSD do krajských voleb, ale až na 42. místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám