Hlavní obsah

Zažila muka, ctitel jí vyhrožoval a vytrvale sledoval

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Zhruba čtyři měsíce obtěžoval devětadvacetiletou ženu z Ostravska o tři roky starší muž. Kvůli neopětované lásce jí vyhrožoval, ničil její majetek, všemožně vydíral a zastrašoval. Kriminalisté muže vyšetřují kvůli nebezpečnému pronásledování a vyhrožování, poškození cizí věci a výtržnictví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zneuznaný milenec obtěžoval ženu od ledna do dubna. „Je podezřelý z toho, že dlouhodobě, opakovaně a soustavně, v rozporu s vůlí poškozené, vyhledával její blízkost, obtěžoval ji zejména pobýváním v místě jejího zaměstnání,“ řekla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že muž ženě opakovaně vyznával lásku, a to nejen slovně, ale i telefonicky či v SMS zprávách. „Žena však jeho náklonnost neopětovala. Po jejím odmítnutí ji měl muž začít obtěžovat, urážet, zastrašovat, vyhrožovat zejména dalším zasíláním velkého množství textových zpráv i telefonáty,“ popsala.

Muž své „milé“ dokonce ukázal svou legálně drženou střelnou zbraň s tím, že se s ní zastřelí. „Zvláště ve večerní a noční době docházel k místu ženina zaměstnání, kde popíjel alkohol, láhve rozbíjel o stěnu. Házel na ni také odpadky, vajíčka či rajčata. Fasádu poškozoval i dalšími způsoby, močil na ni nebo na ni napsal hanlivý nápis,“ informovala Holčáková.

Přinesl hřbitovní svíci

Pronásledování vystupňoval také rozbitím oken v budově, kde pracovala. „Poškodil také vůz, kterým žena jezdila. Opakovaně propíchal všechny pneumatiky a jednou rozbil i okno auta. Auto v době, kdy v něm žena jela, dokonce pronásledoval a dvakrát do něj lehce narazil,“ řekla policejní mluvčí. Agresivní muž použil dokonce slzotvorný plyn, který nastříkal na dveře budovy, když se žena před ním schovávala.

„Před budovu, kde žena pracovala, přinesl dvakrát hřbitovní květiny a v jednom případě i hřbitovní svíci,“ poukázala Holčáková a dodala, že předběžná škoda na majetku dosáhla 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám