Hlavní obsah

Opilý řidič při odbočování smetl motorkáře s dívkou, mladík zraněním podlehl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Opilý a zdrogovaný řidič srazil v pátek večer při odbočování na křižovatce na Žďársku 23letého motorkáře, který v nemocnici vážným zraněním podlehl. Těžké zranění utrpěla také jeho 16letá spolujezdkyně, která je mimo ohrožení života.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici mezi Tasovem a Osovou Bítýškou kolem 20:30. Řidič auta zraněn nebyl. Informovala o tom mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Jednatřicetiletý řidič z Brněnska jel v autě Opel Vectra od obce Ruda k Velké Bíteši. Při odbočování vlevo nedal přednost motocyklu jedoucímu v protisměru. U řidiče auta naměřili policisté přes jedno promile alkoholu v dechu. Orientační test byl pozitivní na cannabis.

U řidiče motocyklu nebylo možné na místě provést dechovou zkoušku na alkohol kvůli jeho zraněním. Policisté dále zjistili, že řidič auta má zákaz řízení. Auto, v němž jel, mělo jiné registrační značky a nemá ani havarijní pojištění. Případ převzali kriminalisté a zahájili trestní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám