Hlavní obsah

Jestli nesložím maturitu, zastřelím vás, vyhrožoval zaměstnancům Cermatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté obvinili mladíka, který podle nich hrozil zastřelením úředníkům maturitního centra Cermat. Za nebezpečné vyhrožování mu hrozí až rok vězení, řekl v pátek policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Zaměstnanci Cermatu obdrželi v polovině dubna výhružný e-mail. Jeho autor v něm napsal, že pokud kvůli změnám parametrů nesloží maturitu, přijde do jejich úřadu a "minimálně polovinu úředníků včetně pana ředitele" zastřelí.

Kriminalisté věří, že autorem e-mailu je jedenadvacetiletý mladík z Orlickoústecka, kterého zadrželi ve čtvrtek. "Paradoxní na celé situaci je, že zadržený ani není v tomto školním roce maturantem," uvedl mluvčí. Policie u mladého muže našla počítač, ze kterého byl e-mail úředníkům Cermatu odeslán.

Podle trestního zákoníku se nebezpečného vyhrožování dopustí ten, kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu.

Státní maturity se letos konají potřetí, po celou dobu je provází kritika. Letošní zkoušky jsou na rozdíl od minulých let jen v jedné úrovni obtížnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám