Hlavní obsah

Zavražděný zabalený do igelitu pocházel z Moldavska

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kriminalistům se podařilo identifikovat zavražděného muže, jehož tělo nalezli v sobotu zabalené v igelitovém pytli v lese u Chrástu na Plzeňsku. "Zjistili jsme, že jde o občana Moldavska, který pobýval v České republice legálně a byl trvale hlášený na jižní Moravě," řekl policista, který má o vyšetřování přehled.

Článek

Podle něj nyní policisté prověřují cizincovy kontakty. Je už také zřejmé, že muž nebyl zabit na místě, kde jej objevila policie. Proč musel Moldavan zemřít, je zatím velká neznámá.

Na nález policisty upozornil lesák, který se domníval, že se někdo zbavil pytle s odpadky. "Myslel jsem si, že jde o vyhozené smetí. Na první pohled to ve mně nevzbudilo žádné podezření. Byl to černý a bílý igelit, ve kterých lidé běžně vyhazují odpadky do kontejnerů. Když jsem ale dal na stranu větev, která igelit částečně zakrývala, zahlédl jsem hřbet ruky. Dál už jsem do toho nešťoural a zavolal polici. Ta tam byla skoro hned," uvedl muž, který mrtvolu našel.

"Byl to takový nepříjemný pocit," dodal.

Tělo v lese leželo nejméně dva týdny

Místo nálezu je ze silnice dobře přístupné. "Lesní cesta je sjízdná i pro motorová vozidla. Z hlavní silnice brání vjezdu na cestu závora, ale ta nebyla zavřená, protože ji nedávno poškodil řidič náklaďáku svážející z lesa dřevo," upřesnil hajný.

Mrtvola tam podle něj ležela minimálně 14 dnů. "Právě před 14 dny si igelitů v příkopu všiml kolega, který to ale tak podrobně nezkoumal. Myslel si, že je to odpad a pouze nás upozornil, abychom to nechali uklízecí četou odvézt," uzavřel.

Reklama

Související články

Zavražděný byl zabalený v igelitu

Mrtvolu muže zabaleného do igelitového pytle objevila v sobotu večer policie v lese v Chrástu u Plzně. Podle prvního šetření je zřejmé, že muže někdo...

Výběr článků

Načítám