Hlavní obsah

Srážku s auty nepřežili cyklisté v Ostravě a na Jindřichohradecku

Právo, ČTK, den

Dvě tragické dopravní nehody vyšetřují policisté v Ostravě-Martinově a na Jindřichohradecku. Při obou se cyklisté střetli s osobním autem. Ani v jednom případě srážku nepřežili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při první nehodě se v Ostravě srazil na křižovatce jednadvacetiletý cyklista s osobním autem. Podle policie neměl na hlavě přilbu.

„Nehoda se stala ve čtvrtek kolem 15.30 hodin na křižovatce ulic Kamenná a Martinovská. Cyklista jel po Kamenné ulici, přičemž při jízdě z prudkého klesání z dosud nezjištěných příčin zřejmě nedal přednost vozu Škoda Octavia, kterou řídil jednačtyřicetiletý muž,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Lidé na místě nehody postiženému poskytli základní první pomoc. Záchranáři přijeli do pěti minut. Když dorazili, byl mladý muž v bezvědomí a bez známek života.

Po převozu do ostravské fakultní nemocnice mladík podlehl zraněním v oblasti hrudníku, hlavy a dolní končetiny.

Zemřel neosvětlený cyklista

Další podobnou nehodu řešili policisté u Horní Slatiny na Jindřichohradecku.

Pětačtyřicetiletý cyklista večer nepřežil srážku s osobním autem.

Žena, která auto řídila, narazila kolem 21.15 do údajně neosvětleného cyklisty. Muž zemřel na místě střetu. „Policisté provedli u ženy test na alkohol, jehož výsledek byl negativní. Přesné příčiny nehody vyšetřujeme, “ uvedla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám