Hlavní obsah

Muž nepomohl manželce. Tvrdil, že pomoc zavolá, až žena zemře

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až dva roky vězení hrozí 79letému muži za to, že v neděli 12. května nepomohl své o dva roky mladší manželce, která zkolabovala. Více než hodinu pak žena ležela v jednom z ostravských bytů bezvládně na zemi. Pomoc přivolala až příbuzná, která krátce před 16. hodinou přišla na návštěvu. Ženu přivolaní zdravotníci převezli do nemocnice, kde druhý den ráno zemřela.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž se nechoval adekvátně situaci. Podle svědků vulgárně sděloval, že pomoc manželce zavolá až tehdy, když zemře,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková a dodala, že muž odmítal 77leté manželce pomoci také v přítomnosti zdravotníků.

Nechtěl zajistit ani oděv, který by si žena oblékla pro převoz do nemocnice. „Musela ho hledat příbuzná, kterou muž napomínal, aby při otevírání dveří nábytku nepůsobila hluk,“ dodala mluvčí.

Na dotazy lékařky muž podle policistů odvětil, že jeho žena na zemi leží asi dvě hodiny. „Nicméně, proč zůstala tak dlouho bez pomoci, nedokázal vysvětlit,“ přiblížila Holčáková. Policisté případ prošetřují jako neposkytnutí pomoci, muži hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám