Hlavní obsah

Otec vzal na syna vidle a pistoli, vnučka ho bránila vlastním tělem

Právo, pko
Brno

Hodného dědečka určitě nemá mladá dívka ze Slavkova u Brna. O víkendu musela totiž před řádícím mužem hned dvakrát bránit svého otce - syna zuřivého seniora - vlastním tělem.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dlouhodobé rozpory v rodině vyvrcholily právě v sobotu, dvaasedmdesátiletý otec vzal na svého sedmačtyřicetiletého syna vidle se slovy „stejně tě jednou zapíchnu“. Do sporu musela zasáhnout 19letá vnučka a před napřažené vidle se sama postavila. Děd nato svou zbraň odložil a odešel ze dvora rodinného domu, kde ke konfliktu došlo.

Už za hodinu byla ale na dvoře opět mela. Děda se totiž vrátil tentokrát vyzbrojen pistolí. Na syna asi ze dvou metrů namířil a hrozil střelbou.

„Vnučka se opět postavila proti útočícímu dědečkovi a společně s otcem jej odzbrojili. Přivolaní policisté pak útočníka zadrželi a skončil v policejní cele. Policisté zjistili dechovou zkouškou, že muž byl pod vlivem alkoholu, v dechu měl 1,88 promile alkoholu v dechu,“ řekla policejní mluvčí Iva Šebková s tím, že útočícímu dědečkovi nyní hrozí až rok vězení za nebezpečné vyhrožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám