Hlavní obsah

Tělo nalezené ve vodní elektrárně patří sraženému chodci z Mánesova mostu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mužské tělo nalezené 26. dubna na pražské Štvanici patří 42letému chodci, kterého na počátku března srazilo auto na Mánesově mostě. Jeho totožnost potvrdily testy DNA. Vyšetřování nehody nadále pokračuje.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Po pohřešovaném muži pátrali potápěči

Článek

Tělo našli pracovníci vodní elektrárny, když bagrem chtěli čistit česla od nánosu větví a nepořádku. Na místě si ho pak převzali kriminalisté, kteří kvůli značnému stadiu rozkladu nařídili testy DNA.

„Jejich výsledky následně potvrdily, že se skutečně jedná o dvaačtyřicetiletého Čecha, který byl jako chodec účastníkem zmíněné nehody,“ potvrdil v pátek mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policisté vylovili z Vltavy v Praze druhé lidské těloVideo: Jiří Forman, Novinky

Podle něj vyšetřování nehody není stále u konce. Kriminalisté čekají na výsledky zadaných znaleckých posudků.

Nehoda se stala na Mánesově mostě 5. března večer. Osobní auto tam smetlo dvojici chodců, kteří spadli do Vltavy. Záchranáři po 36 minutách vytáhli zraněnou ženu, kterou resuscitovali a následně převezli do nemocnice. Tam ale druhý den zemřela. Po muži pátraly desítky lidí, a to jak v řece, tak na březích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám